Vize

img

YURT DIŞI SEYAHAT VİZESİ

Yabancı bir ülkeye giriş izni. Vize almak oldukça dertli bir durum gibi görünse de aslında sadece can sıkıcı bir süreç. Birlikte hallederiz her şeyi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının en çok başvurduğu vizeler Schengen Vizesi, Amerika Vizesi ve İngiltere vizesi olmakla beraber, üçü için de yaşanmış anılar ve derlenmiş notlar Keşfetsene‘de var. Ayrıca bugüne kadar aldığımız Hindistan Vizesi, Nepal Vizesi ve Katar Vizesi ile ilgili deneyimlerimizi de aşağıda bulabilirsiniz.

Amerika dışındaki tümünü de ziyaret ettik, vize dışında yurt dışı seyahat notlarımız da ilgili şehirlerin yazılarında yer alıyor.

Başlıklarımız şunlar;

  • Türkiye’ye Uygulanan Vize Rejimleri
  • Vizesiz Gidilen Ülkeler (Tüm Liste)
    • Amerika’da Vizesiz Gidilen Ülkeler
    • Vizesiz Gidilen Avrupa Ülkeleri
    • Asya’da Vize İstemeyen Ülkeler
    • Afrika kıtasında Vizesiz Ülkeler
  • Yaşanmış deneyimlerle en gerekli vizeler;
    • ABD Vizesi Nasıl Alınır?
    • İngiltere Vizesi için Gerekli Bilgiler
    • Schengen Vizesi nasıl alınır?
    • Schengen Vizesi için gerekli evraklar nelerdir?
    • Hindistan Vizesi
    • Nepal Vizesi
    • Katar Vizesi
  • Yeşil Pasaporta Vizesiz Gidilen Ülkeler (Üstelik bordo pasaport da dahil)
  • Vizesiz Gidilen En Davetkar 16 Ülke (Bize göre)
  • Pasaportsuz Gidilen Ülkeler
  • Vize ile ilgili sık sorulan sorular ve vize için ipuçları
  • Pasaport hakkında bilgiler. Pasaport nasıl alınır detayları ve pasaport harçları.

İhtiyacınız olan vize bilgileri için ilgili resmi tıklayınız.

Pasaport Hakkında Bilgiler

Vize Hakkında Tüm Bilgiler

Vizesiz Gidilen Tüm Ülkeler 1

Vize Hakkında Sık Sorulan Sorular

Pasaportsuz Gidilen Ülkeler 1

Yeşil Pasaporta Vizesiz Gidilen Ülkeler

Vizesiz Gidilen En Güzel Ülkeler 1

Avrupa'da Vizesiz Gidilen Ülkeler

Asya'da Vizesiz Gidilen Ülkeler

Afrika'da Vizesiz Gidilen Ülkeler

Amerika'da Vizesiz Gidilen Ülkeler

img

Dünya’nın En İlginç Taşıtları

Keşfetsene'den Dünyanın en ilginç taşıtları derlemesi. Günlük hayatımızın yollarını ve seyahatlerimizi çoğunlukla kolaylaştıran kiminde…

1 Yorum

46 Yorum

  • yücel

    27 Aralık 2014 - 13:51 Cevapla

    Sitede çok açıklayıcı bilgiler var emeğimize sağlık.benim sorum var eğer cevaplarsanız çok sevinirim.ben ve eşim mayısın 8 ince 15 günlüğüne almanyaya düğüne gitmek için ne zaman başvuru yapmalıyım ben devlet memuruyum eşim ev hanımı vermeyi unuttuğum bilgi kaldıysa siz tamamlarsaniz sevindim şimdiden teşekkür ler.

    • Taflan

      28 Aralık 2014 - 17:09 Cevapla

      Yücel bey ilgi ve övgüleriniz için teşekkürler. Schengen vize başvurularının müsaitseniz 1 ay kadar önceden yapılması iyi ve yeterlidir bunun dışında da esnek olduğunuzu belirtebiliriz. Vize ile ilgili sık sorulan sorular sayfamızı incelemeyi unutmayın.

  • emir

    20 Ocak 2015 - 20:09 Cevapla

    Merhaba benim sorum avusturya dan kardeşime vize yoladim turist vizesi kendisinin türkiyede sigortalı bir işi yok ve bizim bi arabanın tarlalarını ekip biciyor yani çiftçi bütün belgeleri verdik vizesi çıkarmı acaba

    • Taflan

      21 Ocak 2015 - 11:23 Cevapla

      Vizenin çıkıp çıkmayacağına dair rahatlatıcı da olsa herhangi bir şey söyleyemeyiz. Yetkili makamların takdirindedir. Tüm evraklarınızı hazırladıysanız sonucun olumlu olması için beklemekten öte bir şey yok. Kolaylıklar dileriz.

  • semra

    21 Mayıs 2015 - 23:20 Cevapla

    merhabalar
    benim schengen vizemin süresi 15 haziran 2015 de doluyor ayın 12 sinde çıkış yapıp 14 ünde dönebilirmiyim

  • fatih

    22 Mayıs 2015 - 11:04 Cevapla

    Merhaba ben daha once belcikaya aile birlesimi vizesi alarak gitmistim yaklasik iki yil sonra oturum hakkim bittikten sonra yeni oturum almadan turkiyeye donus yaptim yani buyun haklarimi verip dondum. Simdi yeniden gitmek istiyorum ne yapmaliyim ve bir engel teskil edermi bu durum yeni vize basvurusu icin

  • yahya ates

    17 Haziran 2015 - 22:55 Cevapla

    sayin admin benim soyle bi sorum olucak ben norvecteyim su anda ve shengen vizesi aldim benim acilen tekrar turkiyeye 3 gunlugune donmem lazim ama tekrar giris yapabilirmiyim aydinlatsaniz cok sevinirim ikinci giriste tekrar vize almam gerekiyormu ? saygilar…

    • Taflan

      18 Haziran 2015 - 03:19 Cevapla

      Yahya Selam;

      Eğer aldığın Schengen vizesi oturma iznini kapsıyor ya da geçici barına izni veriyorsa; veya turistik schengen vizesi olarak birden çok girişli ise (çift giriş, multi giriş v.s.) hiçbir sıkıntı olmadan gidip gelebilirsin.

  • oktay

    21 Haziran 2015 - 22:03 Cevapla

    Meraba ben viyanaya babamı getirmek istiyorum kendisi emekli buraya 90 günlügüne getirmek istiyorum Türkiyeden ne gibi evraklar ne yapmasi lazim bilgilendirirmisiniz teşekürler…

    • Taflan

      22 Haziran 2015 - 16:41 Cevapla

      Oktay Merhaba;

      Vize için gerekli evraklar kısmına bakabilirsin. Emekli vatandaşlarımızın sseyahati ve vize alması kolay oluyor. 90 gün diye ısrarcı olmadan gerekli evrakları hazırlayarak başvurun lütfen, sonuç olumlu olacaktır.

  • ferhat

    13 Temmuz 2015 - 02:05 Cevapla

    vietnama gitmek istiyorum fakat hiç bir bilgim yok yapmam gerekanler için . ön lisans mezunuyım yapmam gerekenleri ve nekedar kalabilceğimi söylerseniz çok sevinirim. siteniz için ayrıca teşekür ederim…
    ,

    • Taflan

      13 Temmuz 2015 - 14:35 Cevapla

      Ferhat Merhaba;

      Vietnam en zor alınan vizelerdendir. Direkt güncel bir bilgimiz yok ancak sponsor seyahati ile eskiden alınabiliyordu, bir tur şirketiyle falan gitmen gerekebilir. Sıfırdan başlangıç için biraz zor bir seyahat destinasyonu seçmişsin, hayallerine sahip çık, yola koyul ancak iyi araştır deriz biz sana.

  • YILMAZ

    27 Temmuz 2015 - 20:57 Cevapla

    merabalar ben belçikaya 10 günlük gitmek istiyorum çocukluk arkadaşımın yanına ne yapabilirim nasıl gideblirim ne gerekiyo evraklar için

    • Taflan

      28 Temmuz 2015 - 16:45 Cevapla

      Yılmaz Merhaba;

      Keşfetsene’nin vize sayfalarını incelersen tüm sorularına yanıt bulabilir, eksik kalan kısımları yine bize yorum olarak sorabilirsin. Belçika için Schengen vizesi gerekiyor, bunun için o sayfayı ve devamındaki Schengen vizesi evrakları sayfasını inceleyebilirsin.

  • Yıldırım

    03 Eylül 2015 - 09:37 Cevapla

    Merhaba eşim ve Çocuklarımla İtalya düşünüyorum eşimde Çalışıyor bende SSK lıyız sorun olurmu vizede?

    • Taflan

      04 Eylül 2015 - 12:47 Cevapla

      Yok yahu niye olsun. Atın bu korkuları üzerinizden.

  • Zeynep

    18 Ekim 2015 - 18:14 Cevapla

    Merhaba, benim ablamın İtalya’da süresiz oturum Hakkı var bana vize daveti gönderdiğinde ben ne kadar süreli vize alabilirim??

    • Taflan

      19 Ekim 2015 - 13:49 Cevapla

      Zeynep Merhaba;

      Bu konsolosluğun karar vereceği bir durumdur. Ablanın daveti sadece oraya seyahat sebebini ve konaklama durumunu belgeler, sen masrafların nasıl karşılanacağını ve geri dönüş sebebini belgelemelisin.

  • Pınar

    03 Mart 2016 - 18:21 Cevapla

    Merhaba benım nişanlım Rusya’da bende işlemlerimi yapıp gıdecegım fakat yaza düğünümüz olacak.soyısım vize veya pasaport da sorun olurmu

    • Taflan

      07 Mart 2016 - 04:26 Cevapla

      Pınar Merhaba;

      Soyadın sorun olması derken, evlilik sonrası soyad değiştirmeyi diyorsan, hiç problem değil.

  • Meryem

    04 Mart 2016 - 10:24 Cevapla

    Ben yurt disina gitmelk istiyorum ama hic tecrubem yok .. Turkiyeden. Uzaklasmak istiyorum vizesiz nereye gidebilirim

    • Taflan

      07 Mart 2016 - 04:27 Cevapla

      Meryem Merhaba;

      Vizesiz gidilen ülkeler yazımızı okuyabilirsin.

  • mehmet

    01 Nisan 2016 - 16:17 Cevapla

    merhaba başlangıç tarihi mayıs ayı olup bitiş tarihi kasım ayı olan 6 aylık vize aldım fakat 90 gün yazıyor bununla ilgili türlü söylentiler var doğrusu nedir acaba.

    • Taflan

      07 Nisan 2016 - 17:39 Cevapla

      Mehmet SElam,

      Mayıs ve Haziran arası 6 aylık süre içinde istediğin zaman toplam 90 gün vize aldığın topraklarda kalabilirsin demek.

  • Begüm

    24 Ocak 2017 - 21:31 Cevapla

    Merhaba yazısınız için çok teşekkür ederim ancak birkaç sorum var.
    Bu yaz ets tur ile iskandinavyaya gitmeyi düşünüyorum ancak vize için hangi kritere başvuracağımı bilmiyorum. 18 yaşında öğrenciyim ancak mezuna kaldım yani tekrardan ünüversite sınavına hazırlanıyorum bunun için nasıl bir vize almam gerekiyor. Şimdiden teşekkürler.

    • Taflan

      28 Ocak 2017 - 17:59 Cevapla

      Merhaba;

      Öğrenci belgesi alabiliyorsan, öğrenci vizesi başvurusunda bulunman yeterli.

  • Sevgi

    30 Ocak 2017 - 18:13 Cevapla

    Merhaba birkaç sorum olacaktı. Ben 6 aylık schengen çok girişli vize aldım vizemde 169 gün yaziyor. Malta da bir ingilizce kursuna kayıtlıyım ve gizemin bitiş tarihi 26.02.17 ama şuanda berlin’deyim gizem bitmeden değerlendirmek istedim. Ama birkaç yazı beni korkuttu. Biz bilişim yaklaştığı için o ülkelere göremezsin gibi… Ben buradan Sofya ya oradan Köln, Danimarka ve Roma ya bilet aldim. Dönüşüm ayın 8nde Roma dan maltaya olacak bir sorun yaşar mıyım ? Bu arada Atina’da Berlin’de geçerken son kontrolde görevli neden maltada eğim alıyorsun gibi sorular sordu.

    • Taflan

      30 Ocak 2017 - 22:31 Cevapla

      Merhaba;

      İstediğin gibi istediğin Schengen ülkeleri arasında mevcut vizenle seyahat edebilirsin. Sorulacak olası sorulara da normal cevap vermen yeterli, herhangi şüpheli bir duruma düşme yeter. Misal; “Niye Malta’da dil eğitimi alıyorsun” Cevap: “Uygun fiyatlı ve ortamda çok fazla İngilizce öğrencisi var.” :) Başka da bir şeye gerek yok.

      Sevgiler.

  • Hasip

    20 Mayıs 2017 - 16:09 Cevapla

    Merhabalar ben bu yaz Belçika’ya dayımın yanına ziyarete gidecem. Ankara konsoloslugundan randevu aldim ve ucak biletini aldim yanlız dönüş biletimi almadım bir sıkıntı olur mu ? Bu arada öğrenciyim.

    • Taflan

      22 Mayıs 2017 - 13:50 Cevapla

      Hasip Merhaba;

      Ülkeyi terk ediş tarihi ve sebebini vize başvuru sırasında göstermek şarttır. Zamanı belli değilse de, belirli bir süre sonrası için en azından rezervasyon yap, rezervasyonun çıktısını al ve evraklarına ekle.

  • Imge

    24 Haziran 2017 - 14:42 Cevapla

    Merhaba, ben 2 ay avusturya da dil kursu amaciyla ardindan da 5 ay almanya da staj yapmak istiyorum. Belgelerde tek eksigim ucak rezervasyonu. Satin almamamizi rezervasyon yapmamizi yazmislar istenenler listesinde. Ama ucak rezervasyonlari sadece 1 gün sürüyor sonra iptal oluyor. Ayrica avusturyadan direk almanyaya gecmek istedigim icin almanyadan staj kabul belgelerimi göstersem bile dönüs bileti isterler mi?

    • Taflan

      26 Haziran 2017 - 19:45 Cevapla

      İmge Merhaba;

      Rezervasyonun bir gün sürmesi önemli değil; sen yap ve çıktını al; sonra iptal olsun o kısım önemsiz. Elbette staj belgeni gösterir ve başvuru dilekçende bunu belirtirsen avantaj sağlayacaktır, dönüş biletini almadığını, seyahat ve staj süresinin sonunda alacak olduğunu beyan edersin.

  • Oğuz

    27 Haziran 2017 - 14:05 Cevapla

    Merhaba, benim önceden çıkarmış olduğum pasaportum var 6 aylık ama hiçbir işlem olmadı pasaport üzerinde, bu pasaportu yeniletsem olur mu acaba ve nerden yeniletebilirim, ve Fransa’ya kız arkadaşımın yanına gidicem onun İçin vize gerekiyor mu pasaporta ne gibi işlemler oluyor, yurtdışı tecrübem yok, yardımcı olursanız sevinirim, hayırlı bayramlar, iyi günler

  • Echasch

    16 Temmuz 2017 - 22:05 Cevapla

    Merhaba,
    Yazınız çok açıklayıcı olmuş teşekkürler.
    Benim sorum ticari vize ile iş dışında ülkeye giriş yapmam mümkün mü yani tatil için geldim dediğimde bu ticari vize diye problem olur mu?
    Bir de pasaport yenilenirse fakat schengen vizesi eski pasaportta süresi devam ediyorsa eskisiyle seyahat edip girişte problem yaşar mıyım?
    Teşekkürler.

    • Taflan

      17 Temmuz 2017 - 16:25 Cevapla

      Selen Merhaba;

      Teşekkür ederiz. Elbette ticari vize ile turistik seyahat yapabilirsin, kimse buna bir şey demez. Pasaport yenilenmesi durumunda da eski pasaportla yenisini birlikte kullanıyorsun; yeni pasaportun hem ülkemizden çıkış hem de yeni ülkelere giriş için kullanılacakken, eski pasaportundaki vize de oraya seyahatin için kullanılacak.

      • Echasch

        17 Temmuz 2017 - 19:24 Cevapla

        Çok teşekkür ederim

  • Eylül Topalak

    25 Temmuz 2017 - 14:59 Cevapla

    Merhaba ben aile birleşimi ile almanyaya gidicem vizem pasaportum herşeyim tamam ilk gidişim olacak ve istanbuldan almanyaya araç ile gidecegiz geçeceğim ülkelerde sıkıntı çıkarırlar mı bi sorun olur mu ?

    • Taflan

      25 Temmuz 2017 - 17:03 Cevapla

      Eylül Hanım Merhaba;

      Eğer çok girişli Schengen vizeniz varsa, Almanya’ya kara yoluyla giderken yol üzerinde problem yaşayacağınız herhangi bir ülke bulunmuyor.

  • Yesim benli

    05 Ağustos 2017 - 22:06 Cevapla

    Ben 2 yil once yeni pasaportlardan almistim en son martta hollanda shengen vizesi aldim ve gittim ulkeye sonrada italya ya gittim pasaportumun bitis tarihine 5 ay kaldi diye sure kabul olmaz diye emniyetten yeni pasaport cikarttim vise bitisim 28 eylul ordaki gorevlide de dediki ben sadece pasaportu iptal ediyorum vize ve vize sayfalarina ellemicem diyerek pasaporta iptal kasesi vurup kesik atti ve deldi vize sayfasina vize muhirlerine ve bos sayfalara dokunmadi yeni pasaportumda geldi ikisini birden tasidigim surece sorun olmayacagini soyledi fakat simdi otobuslu bi yunanistan turu aldim fakat firma yeve diger tir sirketleri yeni vize almaniz gerekli diyor sizce hangi bilgi dogru ne yapmaliyim yardimci olursaniz sevinirim tesekkurler

    • Taflan

      06 Ağustos 2017 - 03:14 Cevapla

      O firma biran önce iflaslarını ilan etsin. Mevcut eski pasaportunuzdaki vizeniz, mevcut yeni pasaportunuzla birlikte geçerlidir.

  • Yesim

    06 Ağustos 2017 - 09:36 Cevapla

    Cok tesekkurler

  • Özgür Bildik

    22 Eylül 2017 - 13:05 Cevapla

    Bilgilendirdiginiz tum arkadaslar adina tesekkur ediyorum.benimde bir sorum var yardimci olursaniz sevinirim.avusturyadan 2000 yilinda evlilik dolayisiyla ve calisma sartlarini doldurduktan sonra sinirsiz shengen vizesi aldim..2009 yilinda islerim dolayisiyls turkiyeye geldim normal bir sekilde sikintisiz.hanim ve cociklarim orda kaldi .uzun bir sure rahatsizlik gecirdim ve surekli onlar benim yanima geldi.bu 8 senelik sure zarfinda ben avusturyaya gitmedim.bu yilbasini onlarla beraber gecirmek icin gitmek istiyorum pasaportumdaki vize hala gecerlimidir .hava alaninda pasaport kontroldan dknme ihtimalim varmi.telefonla konsolosluktan hic bilgi alamadim .bilgilendirurseniz veya danisabilecegim bir yere yonlendirirseniz sevinirim.

    • Taflan

      24 Eylül 2017 - 13:20 Cevapla

      Özgür Bey Merhaba;

      Bahsettiğiniz vize türünü bilmiyorum. Eğer üzerinde geçerlilik süresi olarak “forever” gibi bir ifade varsa ya da geçerlilik tarihi seyahat sürenizi kapsıyorsa elbette geçerlidir. Pasaportunuzun da güncel ve geçerli olmasına dikkat edin.

Siz de yorum yazarak bize ulaşabilirsiniz.